Omgeving

Gaiole in Chianti is door het tijdschrift ‘Forbes’ uitgeroepen tot mooiste regio van Toscane en meest idyllisch van heel Europa.

 

Gaiole is een klein dorp in de Provincie Siena met ongeveer 2300 inwoners, waar iedereen elkaar kent. Het is een mooie en enigszins verborgen gemeente net buiten de toeristische routes. Eeuwenlang heeft Gaiole op het grensgebied van Siena en Florence gelegen waardoor het meerdere veldslagen heeft meegemaakt. Het werd daarom vaak een doelwit van de schermutselingen tot aan het einde van de val van Siena in 1555.

Wat is dan toch precies de reden dat Forbes Gaiole op nummer 1 zet? Volgens Gay Gillen van het reisadviesbureau Brownell “Chianti heeft alles op het gebied van bergen, wijngaarden, wijnkelders, en wandelen. Er zijn mogelijkheden tot paardrijden, wandelen en tennissen en het eten is er heerlijk'. Naast het feit dat het landschappelijk erg mooi gelegen is en een rustige plattelandse levensstijl heerst, verschilt het nog meer van andere dorpen. De levensstandaard is hoog in termen van persoonlijke veiligheid en beveiliging, trager ritme en het ligt dichtbij de steden Siena en Firenze en iedereen is bevriend met elkaar. Bovendien is het dorp er in geslaagd om niet beïnvloed te worden door het massatoerisme.

Gaiole ligt op slechts 300 m wandelafstand van de Borgo en is dus perfect gelegen in het centrum. In dit centrum bevinden zich diverse restaurants, een fantastische pizzeria (volgens ons de beste die we ooit gegeten hebben), kleine bars, een apotheek, een geldautomaat, groetenwinkel, enkele klerenwinkels, enz… In het centrum zijn er ook diverse kleine winkeltjes voor levensmiddelen tesamen met een kleine supermarkt (COOP) waar alle middelen kunnen gevonden worden.

Gaiole in Chianti is zowel in de winterperiode als de zomerperiode interessant om te bezoeken omdat het niet afhangt van het massatoerisme.

Omgeving
Gaiole in Chianti is zeer centraal gelegen tussen Firenze (1 uur) en Siena (30 min). In een straal van 20-50 km rondom het vakantiehuisje zijn er zeer veel bezienswaardigheden die te uitgebreid zijn op op deze website te bespreken. Om die reden is er in ons vakantiehuis een uitgebreid informatiedocument aanwezig met een omschrijving van de plaatsen die interessant zijn om te bezoeken, specifiek gemaakt op basis van onze ervaringen.

Fullscreen