Borgo di Gaiole

Borgo di Gaiole is een prachtig gelegen complex met uitzicht op het dorpje Gaiole in het hart van de Chianti-regio.

Borgo di Gaiole is een prachtig gelegen complex met uitzicht op het dorpje Gaiole in het hart van de Chianti-regio. De Borgo bestaat uit een 40-tal woningen volledig gebouwd naar het voorbeeld van het nabijgelegen middeleeuws dorp Vertine dat slechts op een paar kilometer van de Borgo ligt. Alle appartementen zijn gemaakt uit natuursteen in combinatie met terra-cotta. In de Borgo is een zwembad van ongeveer 25 m voorzien voor gemeenschappelijk gebruik evenals een fitnessruimte. Er is een ondergrondse parkeerplaats aanwezig. Er zijn eveneens wasmachines en droogkasten die gratis ter beschikking staan.

Het dorp Gaiole heeft een supermarkt en een selectie van winkels, zoals de traditionele delicatessen, een slager, een bakker, een apotheek, banken, diverse restaurants, een take away pizzazaak samen met een paar bars en cafes. Er is een speeltuintje, park, tennisbanen en een voetbalveld. Er is een VVV-kantoor in het dorp, waarbij een overzicht gegeven wordt wat er te vinden is in het gebied. In de zomermaanden is er een volledig scala aan activiteiten in de avond tijd in het centrum van het dorp, zoals wijnproeverijen en muzikale optredens.

Gaiole is historisch een van de hoofdsteden van de Chianti-regio, die beroemd is om zijn fantastische landschap van wijngaarden en olijfbomen. De Borgo ligt in het hart van de Chianti regio, de regio die de thuisbasis is van enkele van de beste wijngaarden van Italië. Het gebied is trots op zijn traditionele keuken, die geliefd is over de hele wereld. Een aantal middeleeuwse kastelen die hun eigen wijn te produceren, zoals Castello di Brolio en Castelo Meleto liggen op 10-15 minuten. Het grootste deel van de wijngaarden en olijfboomboerderijen verkopen hun producten rechtstreeks en geven vaak rondleidingen en wijnproeverijen.

 

Fullscreen